Млади червенокръстци се включиха активно в АнтиСПИН кампанията в област Кърджали

По повод отбелязването на 1-ви декември – Световен ден за борба срещу ХИВ/СПИН доброволците на БМЧК от област Кърджали проведоха традиционната си АнтиСПИН кампания.

В Ардино

В информационната кампанията се включиха доброволците в клубовете в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Момчилград, Бенковски и Черноочене. Част от тях реализираха открити уроци и беседи по превенция на ХИВ/СПИН, а други раздаваха информационни материали и червени ленти.

В Бенковски

Един от клубовете направи изложбена експозиция на 3D модели на вирусни частици. Кампанията на младите доброволци има за цел да насочи вниманието към проблема СПИН и да повиши обществената информираност за начините на предаване на ХИВ/СПИН, да мотивира хората за отговорност към собственото им здраве.

В Джебел

Превенцията на ХИВ/СПИН и други полово предавани инфекции са неразделна част от дейността на БМЧК в областта на здравната просвета, насочена към подрастващите и възпитаваща в отговорно поведение и грижа за собствената безопасност и тази на партньора.

В Черноочене

 

В Крумовград

 

В Момчилград

За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.

В ЕГ Христо Ботев – Кърджали

Становището на Световната здравна организация (СЗО) е, че ХИВ остава основен проблем за общественото здраве, който засяга милиони хора по света.

Разделението, неравенството и незачитането на човешките права са сред неуспехите, които позволиха на ХИВ да се превърне и остане глобална здравна пандемия.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *