Проведе се годишно отчетно събрание на Общинския съвет на БЧК-Ардино

Гюнер ШЮКРИ

В Ардино се проведе общо отчетно годишно събрание на Общинския съвет на БЧК-Ардино. Събитието уважиха Светломира Димитрова, директор на секретариата на Областния съвет на  БЧК в Кърджали и Пепа Чолакова, експерт „Организационна дейност и развитие на доброволчеството“ в Секретариата на Облaстния съвет на БЧК.

Отчет за дейността на структурата през 2022 г. направи председателят на

Общинският съвет на БЧК-Ардино Бахар Реджебов. Той подчерта, че организацията и през настоящата година е продължила своята активна работа в три основни направления: организационно развитие, социално-помощна дейност и младежка дейност.

„През годината съществен принос за развитието на общинската организация има клубът „От сърце“ към Иновативно средно училище (ИСУ) „Васил Левски“. Гордеем се с факта, че нашите дългогодишни доброволци от клубa Стела Минчева и Елица Карамитева, получиха званието „Млад отличник на ЧК“ за всеотдайността, мотивацията и приносът им към дейността на областната червенокръстка организация в подкрепа на деца и млади хора в неравностойно положение. Доброволците на БМЧК – Ардино организираха кампания за набиране на детски играчки и творчески материали под надслов „Мили дядо Коледа…“, както и коледна трапеза с благотворителна цел в ИСУ „Васил Левски”. За поредна година отбелязаха и Деня на розовата фланелка. На най-нежният празник 8-ми март, младите доброволци раздадоха ръчно изработени цветя на своите учителки. Навръх Световния ден на Земята – 22 април бяха почистени отпадъците по пътя за Дяволския мост, тракийското светилище „Орлови скали“ и туристическия комплекс „Белите брези“ край Ардино. По повод 1 декември – Световния ден за борба със СПИН доброволците създадоха тематични брошури, които разпространиха сред своите съученици и проведоха беседи на тема как да се предпазим от СПИН/ХИВ.“, заяви Бахар Реджебов. В края на своя отчет той изказа сърдечните благодарности към всички членове и доброволци за реализираните през годината инициативи, за всеотдайността и часовете доброволен труд. Пожела им здраве и успехи в личен и професионален план. Благодари и за вниманието и грижата от страна на кмета на общината инж. Изет Шабан и Общинския съвет.

Отчетът за дейността на общинската организация на БЧК-Ардино бе приет единодушно. Делегатите на събранието приеха и План за дейността на Общинския  съвет на БЧК-Ардино през 2023 г.

Директорът на секретариата на Областния съвет на  БЧК в Кърджали Светломира Димитрова поздрави ардинската организация

за реализираната многообразна и ползотворна социална и хуманитарна дейност през отчетния период. Тя изказа изключителната си благодарност към Общинския съвет на БЧК-Ардино в лицето на председателя му Бахар Реджебов за сплотеността и единството в организацията, проявени в подкрепа на уязвимите хора от местните общности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *