Служители от „Дънди Прешъс Металс“ с поредна доброволческа инициатива в подкрепа на Фондация „За нашите деца“

На 23 ноември служители на „Дънди Прешъс Металс“, колеги от отделите „Опазване на околната среда“, „Връзки с обществеността“, „Комуникации“, „Правен“, Човешки ресурси и Администрация“, „Доставки и логистика“, „Информационни технологии“ и „Проучвателни дейности“, както и служители от фирма СИМАЧЕК, се включиха доброволно в озеленяването на тревни площи на територията на Комплекс за ранно детско развитие в София. Комплексът се управлява от фондация „За нашите деца“ и предоставя пространство за децата в ранна възраст и семействата им, които имат нужда от подкрепа. На територията на Комплекса се намира и детската къща на фондацията, чието построяване компанията подпомогна.

С насоките на Мими Найденова, консултант по биодинамично земеделие, в рамките на няколко часа екипът дружно подготви почвата и засади общо 49 иглолистни фиданки, 11 широколистни фиданки, 22 листопадни храсти, 23 вечнозелени храсти, 16 рози и многогодишни цветя, и 250 луковични храсти. Колегите прекопаха част от двора на Детска къща, оплевиха и почистиха храстите в комплекса и около работилничката за коледни украшения.

Фирма СИМАЧЕК, подизпълнител на „Дънди Прешъс Металс“, се включи в помощта с трима доброволци, които безвъзмездно с труд и техника подпомогнаха част от специализираните  дейности по обработка на почвата.

С огромно желание децата от Детска къща също се включиха, за да помогнат на доброволците. С любопитство и интерес малчуганите съдействаха при засаждането на фиданките и храстите и оказаха съдействие при плевенето и почистването на храстите. Най-голямата подкрепа, която дадоха на служителите от „Дънди Прешъс Металс“, бяха усмивките от добре свършената работа и искриците на благодарност, които светеха в детските им очи. Радостта на децата донесе огромно удовлетворение на всички, които станаха част от доброволческата инициатива.

Фондация „За нашите деца“ благодари лично на Живко Василев, Николай Костадинов, Цветелин Сивков, Васил Иванов, Ани Шопова, Николета Четьова, Ивета Фотева-Мончева, Петя Петрова, Веселин Колов, Петя Алексиева, Росен Василев, Тодорка Кавръкова, Славка Маринова, Александра Брезоева, Никола Бахчеванов, Боян Джоргов, Стефан Методиев, Кънчо Кънчев, Петър Петров, Владимир Георгиев и Димитър Борисов за оказаната подкрепа и положения доброволен труд.

Припомняме Ви, че през месец март тази година, колеги от дирекция Разрешителни и правни дейности в двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград, заедно със своите семейства и екипа на фондация „За нашите деца“ почистиха и озелениха двора на Комплекса за ранно детско развитие в гр. Пловдив.

Вече 13 години „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД подкрепя фондация „За нашите деца“ в усилията й да осигури по-добро детство на деца в риск и подкрепа за техните семейства. От особено значение е факта, че подкрепата се изразява, освен с финансови средства на компанията и с личната ангажираност и съпричастност на ръководството и служителите към проектите и каузите на фондацията.

Благодарение на подкрепата на „Дънди Прешъс Металс“ през годините са реализирани значими каузи като изграждане на „Детска къща“ – истински дом за изоставени новородени и деца до седемгодишна възраст; извеждане на децата и закриване на Дом за изоставени деца „Св. София“ и изграждане на съвременен център за подкрепа на деца и семейства в риск на територията на София; изграждане на Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ в гр. Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *