Ученици от училище „Отец Паисий“ в Кърджали намериха и върнаха портфейл с голяма сума пари

  • Да бъдем честни и добри – това е най-важното, казват осмокласниците Даниел Колев и Ерем Шабан

На 1 декември, в началото на месеца на добротата и смирението, учениците от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали Даниел Колев от 8 „б“ клас и Ерем Шабан от 8 „г“ клас намериха портмоне с голяма сума пари и го върнаха на собственика.

Двамата добротворци разказват, че в голямото междучасие на следобедната смяна, разхождайки се на двора, до баскетболния кош, забелязват портмоне. Когато го отварят, виждат, че в него освен лични и банкови документи, има и голяма сума пари. Без да се колебаят, решават да предадат намереното на директора на училището Златко Атанасов.

Той успява да се свърже със притежателя на портмонето – оказва се, че в момента жената пазарува наблизо до училището и все още не знае, че няма да може да плати сметката си, излизайки от магазина. На последвалата среща в кабинета на директора, жената получава портмонето си и развълнувана, изказва своите благодарности към Дани и Ерем, като ги награждава за доблестта им.

Момчетата са горди с постъпката си, с нея се гордее и цялото училище „Отец Паисий“. Ръководството на училището сърдечно поздравява двамата ученици за проявената благородна постъпка и за честността – качества, които се срещата все по-рядко и които трябва да служат за пример!

Нито за миг не се поколебахме да запазим парите за себе си, решихме да не ги задържаме и че е правилно да ги върнем – човекът може дълго време да е събирал тези пари, обяснява Ерем. А Дани добавя: Да бъдем честни, на никого лошо не бива да правим, да бъдем добри хора – това е най-важното!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *