В Кърджали грейнаха Коледните елхи, кметът посрещна дядо Коледа (Снимки+Видео)

Валентина ИВАНОВА

Светлините на трите Коледни елхи светнаха за радост на малки и големи. Офицално бе открит и Коледният базар в пространството пред сградата на община Кърджали.

За втори път администрацията организира поставянето на 15 дървени къщички, където жители и гости могат да си купят сувенири, сурвачки и други артикули, а също и продукти от местни производители. Те се спират и на щанда с вино и кебапчета, за да се срещнат с приятели и да се отдадат на сладки приказки и радостно настроение.

С пълна пара работи къщичката, предоставена на детски градини, училища  и социални услуги, където с  благотворителна цел се продават ръчно изработени сувенири. Там е поставена кутия за събиране на средства за лечението на болната Габи.

Изпълненията на децата от Театрално студио, Школа за модерни и спортни танци, Детска вокална група “До, Ре, Ми“ при Общински детски комплекс внесоха весело настроение на тържеството.

Пристигна и добрият старец Дядо Коледа, който поздрави малчуганите, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници.

За втори път администрацията организира поставянето на дървени къщички, където жители и гости могат да си купят лакомства, сурвачки и други артикули за украса, а също и продукти от местни производители. Те се спират и на двата щанда с вино и кебапчета, за да се срещнат с приятели и да се отдадат на сладки приказки и радостно настроение.

Светещата статуя на Ангела на Кърджали също вече е монтирана на обичайното си място.

Най-голямата атракция тази година е монтираният светещ надпис «Кърджали», където постоянно някой се снима, а друг чака своя ред да застане в поза пред буквите. Поставянето му е съвместна инициатива на общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Надписът носи посланието „Не на вандализма и агресията!“ и е насочен към опазване на града чист и красив. Но въпреки това, празнично-украсената  зона ще се охранява с видеонаблюдение и жива охрана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *