Съветниците от ГЕРБ гласуваха против поредното споразумение за разсрочено плащане на парите за смет

Общинските съветници от ГЕРБ гласуваха против подписването на поредното споразумение за разсрочено плащане на парите за сметосъбиране, които местната власт дължи на фирмата-изпълнител. На практика това е нова цесия за боклука, която ще струва на жителите на общината допълнително над 2,6 млн лева годишно, аргументираха се от групата на ГЕРБ.

Не виждаме основание за сключване на подобно споразумение при незавидното финансово състояние на хазната, при завишени стойности на такса смет и наличие на висока и устойчива събираемост, коментира председателят на групата Гроздан Колев.

На вчерашното заседание на ОбС в Кърджали от ГЕРБ гласуваха „въздържал се“ за актуализацията на бюджета за капиталови разходи за 2022 г. заради отпадането от списъка на парковите зони, които се нуждаят от благоустрояване.

На сесията бе засегната и темата за издръжката на училищната мрежа. Гроздан Колев настоя за спешно дофинансиране на малките общински училища, чието оцеляване става все по-трудно в условията на обезлюдяване на населените места.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *