Останки напомнят за комунистически паметници в Кърджали

Из Кърджали все още има останки от комунистически паметници. Този постамент се намира край централната алея в парк „Горубсо“. Върху него е имало  бюст на Петър Мирчев, става ясно от все още незаличения надпис. Пише, че е разстрелян от фашистите. На отсрещната страна на алеята е имало друг бюст-паметник, но не е ясно на кого е бил, защото постамента е премахна, останали са само плочите върху, които е бил.

Стърчащ постамент има и на бул. „Беломорски“ в района на автогарата. Върху него е  бил бюста на комунистическия вожд Владимир Илич Ленин. Някога булевардът носеше неговото име.

Щом са премахнати бюстовете какъв е смисъла да стоят постаментите. Освен някои да драскат по тях и да загрозяват градската и паркова среда, за друго не стават.

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

2 Отговори

  1. Владимир каза:

    И още един остатък от соца :ПЕЕЩИЯ ЧАСОВНИК

  2. А.А. каза:

    Високо уважаема редакция, вероятно не успяхте да намерите време да погледнете от сградата която ви храни. Партийния дом, много се извинявам, исках да кажа сградата на Общината и Областното Управление. От там има чудесен изглед към духа на вожда и учителя от който дух не може да се откъсне общинското управление. Макар че физически статуята липсва, всичко останало си е на мястото – пиедестала и големите бетонни колове, в днешния ден символизиращи намеренията на кмета към гласоподавателите си. Моля да не публикувате коментара ми, защото то не е във ваш стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *