Митрофанова: Нека Грозев си живее, само да не идва в Русия

Кабинетът протестира пред руската посланичка заради искането на Руската федерация да издири българския журналист Христо Грозев. Елеонора Митрофанова беше извикана на разговор в Министерството на външните работи в София. Тя е била приета от заместник -министъра на външните работи и говорител Костадин Коджабашев. А Грозев заяви, че с интерес следи действията ѝ и с каква причина тя ще оправдае издирването му, съобщи Bulgaria ON AIR.
Митрофанова отрече да има опасност за живота на разследващия журналист Христо Грозев. Коментарът си тя направи на излизане от МВнР, където беше извикана на среща.

„Това, че се издирва, не означава, че ще го търсим по цял свят, това трябва ясно да го разберете. Той си живее някъде, нека да продължи да си живее, където и да е, нищо не го заплашва. Но ние още веднъж му казваме повече да не идва в Русия“, заяви Митрофанова.

Самата тя не даде и обяснение пред медиите защо Грозев е обявен за федерално издирване. За целта България трябвало да изисква информацията от руското вътрешно министерство.

„Не, конкретното обвинение не е ясно, защото в сайта на Министерството на вътрешните работи никога не публикуват конкретните обвинения. Самата информация дори и не е централизирана“, допълни Митрофанова.

Източник: dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *