Водата в Минерални бани единствена на Балканите лекува болестта Бюргер

Нов живот

Обществената баня е една от най-емблематичните сгради в община Минерални бани. Вече сто години всички, които са посещавали селището, са запечатали в съзнанието, прекрасната постройка, казва кметът на общината Мюмюн Искендер.

През последната година направихме изключително качествен ремонт. Останаха само стените, всичко друго е направено наново, като е запазена архитектурата на сградата.

Банята има и много голяма сантиментална стойност за нас, жителите на общината. Когато заработи, обществената баня осигурява работа на поне 10 души от общината. Качествата на минералната вода са най-важният елемент от националния курорт. Тя е изключително лековита, съперничи на няколко подобни извори в Европа и Америка, като Карлови Вари в Чешката република, Виши във Франция. доколкото знам, вода с подобни качества има и на Американския континент.

Водата е изключително полезна за опорно-двигателния апарат, за лечение на сухожилия и мускули. Тя е единствената вода, която лекува болестта Бюргер на Балканския полуостров.

Останалите неща, които лекува нашата вода, са полиневропатия, стомашно-чревни заболявания и различните видове екземи, каза още кметът на общината Мюмюн Искендер.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *