И в Пощенската станция в Ивайловград приемат годишни данъчни декларации за доходите

Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите и уточняват, че двама клиенти вече са подали документи по този начин.

Това са централните станции в Хасково и Димитровград, както и станции по одобрен списък от „Български пощи“ в общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград.

От офиса на НАП коментират, че служителите там са обучени в реда по прием на формулярите и следят за: задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение и др.

Подаването на годишни данъчни декларации на пощенско гише се ползва от клиентите на НАП, които нямат възможност за онлайн деклариране, коментират от офиса в Хасково. Данъчните напомнят, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП).

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, който е първият работен ден след почивния 30 април, напомнят още от приходната агенция в Хасково.

Допълнителна информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция и на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.

Източник: БТА

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *