ГЕРБ призовава областния управител да поиска средства за нова спортна зала Гласуваните досега 3,6 милиона лева вече са недостатъчни

Нов живот

Съветниците от ПП ГЕРБ призовават областния управител на Кърджали Даниел Делчев да направи постъпки пред Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта за осигуряване на допълнително финансиране за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали.

В края на 2018 г правителството на ГЕРБ гласува 3,6 млн за реализация на проекта, а парите бяха предоставени на държавната компания „Национална спортна база“ ЕАД в качеството й на възложител. Отреден бе терен за строителство, издадено бе разрешително за строеж, избрана бе фирма-изпълнител, а през 2020 г бе направена първа копка на съоръжението. След 2,5 г бездействие обаче строителната площадка е на кота нула, а оскъпяването е почти двойно.

Първа копка на новата спортна зала в Кърджали

В писмо до областния управител съветниците припомнят, че по информация на ММС осигурената сума от 3,6 млн вече е крайно недостатъчна.

От ГЕРБ са категорични, че най-удачното решение на проблема, с оглед очакванията на гражданите и извършените до момента процедури, е държавата да осигури допълнителни средства за изграждане на нова спортна зала, вместо да се прахосват милиони за кърпежи на напълно амортизираната спортна зала „Арпезос“. В противен случай Кърджали ще остане единственият областен град без елементарна спортна инфраструктура, а една гарантирана от държавата инвестиция ще бъде безвъзвратно изгубена.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *