Шофьор на снегорин се блъсна в камион и загина в Монтанско

Шофьор на снегорин се блъсна в задната част на камион и загина на място.

Инцидентът е станал между 3 и 4 часа тази сутрин в участъка на монтанското село Смоляновци, предаде бТВ.

Там има огромни опашки от камиони, а пътят е затворен в двете посоки.

В област Видин в участъка Дунавци-Руженци е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона заради снегонавяване и снегопочистване.

Обилният снеговалеж в Монтанско е довел до скъсване на жици от електропреносната мрежа, захранващи с ток някои квартали на Монтана, Лом и Берковица. Тези квартали са останали за момент без електричество, като на повечето места то вече е възстановено, съобщиха от електроразпределителното дружество, цитирани от БТА.

Прекъсвания на тока от сутринта има в пет общини – Монтана, Лом, Берковица, Брусарци и Георги Дамяново. В община Монтана без ток са били селата Крапчене, Сумер, Стубел, Горно Церовене, Долна Вереница, Доктор Йосифово, Долно Белотинци, Белотинци, Благово, Смоляновци, Винище, Студено буче, Трифоново, Горна Вереница, Липен, Клисурица и Николово. Без електричество в община Берковица са останали селата Костенци, Боровци, Гаганица, Бистрилица, Мездрея, Лесковец, Котеновци и Черешовица.

В община Брусарци – селата Крива бара и Дондуково, в община Георги Дамяново – Чемиш, Видлица и Каменна Рикса в община Лом – село Замфир. В някои населени места електрозахранването вече е възстановено, екипите работят за отстраняване на всички повреди, уточниха от електроразпределителното дружество.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *