5 неща, които ще се случат с тялото ви, ако пиете сок от кисели краставички

По всяка вероятност хората, които не обичат кисели краставички, се броят на пръстите.

Но не може да се каже същото за любителите на сока от кисели краставички. Тези със сигурност са по-редки екземпляри. Само че точно той крие най-големите ползи за здравето ви. Ето какви чудодейни свойства притежава:

1. Освежава дъх

Известно е, че лошият дъх се дължи на бактерии в устата или на стомашни проблеми. Оцетът в сока от кисели краставички е мощен дезинфектант и убива вредните микроби и бактерии. Копърът има и антибактериални свойства и заедно с оцета представляват отлична комбинация в борбата срещу неприятния дъх.

2. Подобрява храносмилането

Копърът помага при лоша перисталтика и газове и успокоява спазмите на гладката мускулатура в коремната кухина. Подобрява храносмилането и контролира апетита. Чаят от копър е най-доброто средство за облекчаване на коликите при кърмачетата. Оцетът от своя страна е ферментирала храна и се подпомага растежа на добри бактерии в стомаха, затова е също полезен за храносмилателната система. Сокът от кисели краставички е ферментирала храна, богата на пробиотици, които са особено важни за здравето на червата и доброто усвояване на хранителните вещества.

3. Отслабване

Научно доказано е, че оцетът подобрява метаболизма и потиска апетита. Ежедневното консумиране на оцет – основната съставка в сока от кисели краставички, може допълнително да насърчи здравословното отслабване.

4. Хидратиране

След дълга тренировка или при топло време човек лесно може да се дехидратира. Затова е важно да консумира напитка с натрий, която да помогне за възстановяване баланса на течностите. Натрият е основен елемент, който човек губи, когато се поти. Тъй като сокът от кисели краставички съдържа много натрий, може да помогне на тялото да се възстанови по-бързо.

5. Регулира кръвната захар

Проучванията сочат, че малко оцет преди хранене може да бъде от полза за здравето. Медицински експерти смятат, че се отразява благотворно на пациенти, страдащи от диабет. Оцетът е полезен за понижаване на нивата на кръвната захар чрез подобряване на реакцията на организма към инсулина.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *