Община Кърджали и Домът на културата организират конкурс за най-добро домашно вино по случай Трифон Зарезан

Нов живот

Община Кърджали и Домът на културата организират отново по случай Трифон Зарезан конкурс за най-добро домашно вино. Многогодишната традиция беше прекъсната за две години заради пандемията от КОВИД-19.

В конкурса може да участва всеки производител на бяло или червено вино. Мострите трябва да се представят до самия празник на 14 февруари в бутилки от по 0,5 литра. Те ще бъдат оценявани от жури с председател Анелия Иванова. Наградата е преходната статуетка, изобразяваща грозд и ще бъде връчена от бога на виното Дионис по време на самото тържество, което ще започне от 17 часа пред Дома на културата.

Организаторите са подготвили още изненади. По време на общоградското веселие ще бъдат обявени конкурси за най-добра наздравица – тост, за най-добър пияч на вино, за най-добър певец и за баш червен винар, за най-омайно вино. На победителите ще бъдат връчени специални грамоти.

Всеки дошъл на празника ще може да се почерпи с вино, осигурено от община Кърджали, съобщава директорът на Общинския център за култура и младежки дейности Марияна Ликова.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *