Ротари клуб Кърджали с превенция срещу зависимостите сред подрастващите

Георги КУЛОВ

Ротари клуб Кърджали подема кампания за превенция срещу зависимостите сред подрастващите. По инициатива на президента на клуба Невин Караджа се работи за повишаване на чувствителността на обществото към наболели проблеми,един от които е зависимостите сред младите хора.

Невин Караджа,подчерта в началото на мандата си,че се фокусира и  върху работата с родителите,  която не бива да се подценява.Това ще подсили ефектът върху подрастващите , убедена е Невин Караджа.

Ротари клуб Кърджали осъществява своя проект в партньорство с Общинския съвет по наркотични вещества с председател д-р Сезгин Бекир. Планирани са няколко прояви сред младежи и техните родители.

В неделя 12 февруари от 13,00 часа в конферентната зала на комплекс „Арпезос” ще се проведе дискусионна среща на родители с техните деца по темата за зависимостите. Търсим креативен подход,за да провокираме дискусия между две поколения. Целта е да кажат какво знаят за наркотиците,сподели д-р Сезгин Бекир.Първоначално децата ще обменят мнения помежду си,а след това с родителите. Така ще постъпят и родителите. Най-напред ще дебатират помежду си,а след това с младите хора.Дискусионната среща ще бъде закрита.

За широка публика кърджалийци и медии ще бъде открита втората среща, която ще се състои от 15,00 часа също в конферентната зала на комплекс „Арпезос”. Ще гостува фондация „Общност в помощ на зависимите”.Тя ще представи терапевтичния център /комуна/ „Свети Илия”,намираща се в близост до Габрово.

В понеделник 13 февруари от 10,30 часа работата на терапевтичния център ще бъде презентирана пред ученици в Бизнесинкубатора.

За много родители темата за наркотиците е „табу”,но ние искаме да привлечем вниманието на обществеността в града към нея,подчерта д-р Сезгин Бекир.Той определи като двигател на проявите Ротари клуб Кърджали.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *