Спасиха още една бебе. То бе родено под развалините на дома си в Сирия

Бебе, за което се смята, че е родено под развалините на дома си, бе спасено в северния сирийски град Африн след разрушителните земетресения, които засегнаха Турция и Сирия, пише в. „Дейли телеграф“.

В информационното пространство набра популярност видеоклип, на който се вижда как новороденото бива измъкнато изпод развалините от спасители, които го отнасят на сигурно място. Смята се, че бебето е било родено под развалините в часовете след земетресението с магнитуд 7,8, което разтърси Югоизточна Турция и Северна Сирия. Предполага се обаче, че майката на спасеното новородено е загинала.

В сирийското село Катма, намиращо се на север от град Алепо, изпод огромна бетонна плоча пък бе извадено момче на 4 или 5 години, на име Ахмед, съобщава британското издание.

На видеоклип, разпространен от т.нар. сирийски „Бели каски“ (доброволческа организация, действаща в сирийските територии, намиращи се под контрола на бунтовниците), се вижда как спасителите пробиват бетонната плоча със специална машина и как измъкват детето от развалините.

Малко се знае за Ахмед и близките му, като се изключат информациите, че семейството му е било разселено по време на конфликта в Сирия и е намерило убежище в Катма, отбелязва „Дейли телеграф“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *