Хасан Азис: Кърджалийци показват съпричастност към пострадалите от мощните земетресения в южната ни съседка Само за час над 10 души дариха стоки от първа необходимост

Нов живот

Вълна от съпричастност към пострадалите в Турция – само за час от отварянето на пункта за събиране на помощи, над 10 души дариха стоки от първа необходимост за нашите съседи, засегнати от трусовете.
Кметът д-р инж. Хасан Азис заедно с представител от общинската администрация, който приема и описва даренията, са разпределили детски дрехи и обувки, памперси, одеяла и завивки, възглавници, дрехи за възрастни.
Тоня Георгиева бе първият дарител от отварянето на пункта в общината, а Самет и Филиз Мехмед дойдоха с малкия Емир, за да бъдат пример за него, и дариха за пострадалите и семействата на загиналите в Турция.
„От сърце благодаря на гражданите на Кърджали, които за пореден път протягат ръка да помогнат на хора в беда!“, написа в социалната мрежа.
Напомняме, че Община Кърджали вече откри пункт за събиране на стоки в помощ на пострадалите ни съседи в Турция.
Даренията могат да бъдат предадени в открития за целта пункт в гаража на община Кърджали в кв. Студен кладенец, ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/. Пунктът работи от днес, и ще е отворен всеки ден от 08.00 до 19.00 ч., включително в събота и неделя.
За въпроси може да позвъните на следните телефони: 0361 67 314, 0887 257011 – Цеца Радкова.

Списък на нужните средства/нови и неизползвани/ за доставка в земетръсната зона :
1.Ръкавици
2.Якета
3.Боти
4.Шапки
5.Детски якета и детски зимни дрехи
6.Газови печки
7.Препарати за почистване
8.Дамски превръзки
9.Варива
10.Легла
11.Одеала
12.Външни батерии
13.Консерви
14.Бебешки пелени
15.Бебешки пюрета
16.Дъждобрани
17.Ботуши

„Призоваваме нашите съграждани и фирмите за съпричастност към нашите съседи в нужда, които загубиха своите домове и близки след унищожителните трусове. Нека Аллах им даде сили да преживеят болката от голямата трагедия. Нека ние, кърджалийци, да докажем още веднъж, че сме хора с големи сърца, да проявим човещина, протягайки ръка за помощ
според възможностите си на бедстващите съседи“, апелират от община Кърджали.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *