Кметът награди Ловното сдружение в Кърджали с почетен знак „Герб на община Кърджали – златен“ Отличието се връчва по случай 100-годишния юбилей на организацията, която е най-старата в областта

Валери КОВАЧЕВ

По необичайна и по-нетрадиционна беше тазгодишната вечеринка на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали. След две годишно отлагане заради пандемията от КОВИД-19 тържествено бе отбелязана 100-годишнината от създаването неговото създаване.  Юбилейното честване се състоя в ресторант „Арпезос“. То започна с посрещане на знамето на организацията.

Председателят на Управителният съвет на Сдружението инж. Васил Дончев откри тържествената вечеринка и поздрави ловците по случай вековния юбилей. Събрали сме се да отдадем нашата почит, признателност и благодарност на предците ни, които през 1921г.  създават Ловно стрелческо дружество „Сокол“ в Кърджали. Първият председател е Пенчо Недялков от Ловеч, който е пристигнал в Кърджали да прави бизнес. Нашето сдружение е родоначалник и майка на всички ловни организации в Кърджалийска област, каза Васил Дончев

Получени бяха поздравителен адрес и икона на Свети Георги от областния управител Даниел Делчев, който заради ангажименти не пристигна.

Искам да изразя своята признателност вашата отговорна и активна гражданска позиция по време на едновековното съществуване на Сдружението, обединило хиляди човешки съдби в любовта към лова, риболова, спорта и природата, бе отбелязано в неговия поздравителен адрес.

Председателят на Управителният съвет на Националното ловно рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ /НЛРС – СЛРБ/ инж.  Васил Василев изтъкна, че веднъж се става на сто години и този момент трябва да се отбележи достойно. Той връчи на Васил Дончев поздравителен адрес и почетен плакет  които да останат за спомен на организацията от този изключителен юбилей.

Инж. Васил Василев връчи грамоти и медали за Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ на Мехмед Хайрула, Стефан Бакърджиев, Неджми Мустафов, Димитър Митрев, Димо Сотиров, Георги Ангелов и Халим Рюстем. Почетен знак на НЛРС-СЛРБ получиха Стоян Гълбачев, Хакъ Решад, Христо Караманолов, Емин Мурад, Иван Димитров, Ангел Авренлиев, Пламен Петков и Джейхан Сали.

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис награди по случай 100-годишния юбилей Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали, което е най-старата обществена организация в Кърджалийска област, с почетен знак „Герб на община Кърджали – златен“. Високото отличие бе присъдено за приноса на ловците и за увеличаване, разнообразяване и закрила на дивеча в Източните Родопи. Една организация ако не изпълнява своите обществено-полезни дейности  и своите отговорности няма как да съществува 100 години. 100-годишната история е оценка за самото Сдружение и за всички, които са били част от него, подчерта в приветствието си д-р инж. Хасан Азис.

С юбилейни почетни плакети и грамоти за заслуги към Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали бяха наградени спомоществуватели, общественици, дългогодишни ловци на възраст над 85 години, бивши председатели на Ловно-рибарски дружини и бивши ръководители и служители на Сдружението.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *