Германски спасители спират работа в Турция. Има размирици

Германската служба за техническа помощ (THW) и хуманитарната организация I.S.A.R Германия прекъсват спасителните си дейности в района на земетресението в Турция поради опасения от възможни размирици. През последните часове, според различни информации, ситуацията по сигурността в региона Хатай се е променила, съобщават организациите.

Сблъсъци и изстрели

АРД цитира представител на THW, според когото все по-често се съобщава за „сблъсъци между различни групи, включително и за стрелба“. Спасителните екипи на първо време щели да останат в общия базов лагер в град Кирикхан, съобщава медията.

Според говорител на организацията I.S.A.R. В момента надеждата да се намерят оцелели из развалините става все по-малка, поради което дълбоката печал сред някои хора постепенно прераства в ярост.

АРД съобщава също за това, че в регионите на земетресението в Турция има и трудности в снабдяването с вода и хранителни продукти, коeто още повече подсилва отчаянието.

Австрийски спасители също прекратяват работа

Войници от австрийската армия, които също участват в спасителните работи, преди това също прекратиха дейността си в провинция Хатай. „Има все повече агресии между различни групировки в Турция. Чуваме и за престрелки“, е заявил австрийският военен представител Пиер Кугелвайс пред агенция АПА. Австрийските спасителни екипи засега обаче също остават в региона.

 

Снимка: БГНЕС/ EPA
Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *