Джебел отбеляза Националния празник на България – 3 март

Джебел отбеляза Националния празник на България с богата музикална програма.
“3-ти март 1878 г. бележи най-значимото събитие в многовековната история на България – Денят на Освобождението. Преди 145 години България докосва своята свобода след петвековно отсъствие от политическата карта на Европа и света”, бе отбелязано в приветствието на Общината, прочетено от зам.-кмета Емил Куцев.

“Живеем в България, която е обща родина и обща съдба за всички нас и всички ние би трябвало да сме се поучили от преживените национални катастрофи.
В условията на демокрация в обединена Европа трябва да се борим за просперитета и развитието на България и за благото на всички нас – хората, без да ги разделяме на етнос, религия, език и култура. Богатството на една страна са преди всичко хората и се надявам това да е нетленна ценност за идните поколения”, гласи още празничното приветствие на Общината.

В песни, танци и стихове на сцената на реновираното читалище в общинския център се представиха децата от ОДЗ “Щастливо детство” и ДГ “Изгрев”, учениците от СУ „Христо Ботев“ и ПГ „Руска Пеева“, самодейците от читалище „Христо Смирненски”.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *