Кърджалийката адвокат Елена Костова – Петкова сред най-успешните жени-лидери Професията си избрах съвсем тенденциозно, тъй като считам себе си за кармично обременена да защитавам угнетените, споделя тя

Нов живот

Броени дни ни делят от международния женски форум Women Leaders Awards 2023.

Най-успешните жени-лидери в бизнеса, в местната власт, в дипломацията и в културата ще бъдат отличени в церемонията, организирана от Global Industrial Leaders. Тя ще се проведе на 10.03. 2023 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Сред отличените е и адвокат Елена Костова-Петкова. Тя има в практиката си плеяда интригуващи казуси, които, разбира се, са „в комплект” със също толкова интересни доверители – хора от различни националности и религии, допринесли за професионалното й развитие.

Професията на адвокат избрах съвсем тенденциозно, тъй като считам себе си за кармично обременена да защитавам угнетените, споделя тя.

Последният обществено значим казус, с който адвокатката е ангажирана е скандалната заповед на Министъра на околната среда и водите от 22 ноември 2022 г., с която от територията на защитена местност ”Клептуза” е изключен самият карстов извор Клептуза, дал името на защитената местност.

Избрах за своя житейска максима заветът на „бащата” на съвременното право – римският юрист Домиций Улпиан, който казва: ”Повелите на правота са тия – да живеем честно, да не вредим никому, всекиму да отдаваме заслуженото, допълва адвокат Елена Костова.

Тя е магистър по Право, завършила Юридическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски” в  София.

Започва кариера си като главен юрисконсулт на „Оловно-Цинков комплекс” в  Кърджали. От 2014 г. е практикуващ адвокат. Съдружник е в адвокатско дружество „Д-р Петков, Проданов и партньори“.

Медиатор, вписана в Единния регистър на медиаторите при Министерство на правосъдието.

Практикува в сферата на гражданско право (вещно, семейно, наследствено, трудово право; търговско и облигационно право; данъчно и осигурително право; защита на лица пострадали от домашно насилие).

Член е на Ротари клуб Пазарджик – Бесапара, два пъти президент на клуба

Член  е на Управителния съвет на сдружението „Памет за 1913”.

Член е на Управителния съвет на СНЦ „ Българо-Виетнамска търговско-промишлена камара”

Омъжена е, има две дъщери.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

2 Отговори

  1. ЛИЛИ каза:

    ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ В ТАЗИ КАУЗА !

  2. Анонимен каза:

    Елена Костова-Петкова щеше да е абсолютно неизвестна, ако не се беше омъжила за адвокат Румен Петков.Той е този който е успял и в повечето случаи се явява в съда вместо нея.В пазарджишката адвокатска колегия я знаят каква главица е, така че тези колко е успяла ги разправяте на тези, които не са от Пазарджик и Велинград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *