В Джебел не е нужна агитация, всеки глас за ДПС е нова инвестиция в региона Парламентарни избори 2023

  • Движението даде начало на предизборната си кампания в община Джебел

Нов живот

В Джебел не е нужна агитация, всички виждате свършеното и в града, и по селата, заяви Мукадес Налбант по време на проявата, с която ДПС даде старт на предизборната си кампания в малката родопска община.

В залата на напълно ремонтираното и обновено читалище в града бе представена листата с кандидати на Движението за права и свободи.

„След всяка среща с вас, аз си тръгвам зареден за реализация на 100 процента от заложеното в програмата за развитие, а вие отчитате уверените стъпки, които правим за новата визия във всяко едно населено място в община Джебел“, обяви кметът Неджми Али. Той допълни, че в листата на ДПС има много финансисти и „поради тази причина не мога да не си мисля и за реализацията на нашата програма за развитие“.

„За пети път ще проведем предсрочни парламентарни избори в рамките на две години и половина. Така е в условията на демокрация. Демократичния механизъм изисква да се провеждат толкова избори колкото е необходимо. Надяваме се да има осъзнаване, чуваемост и диалог между системните политически партии, защото те знаят каква е отговорността, която се носи от политическите партии през целия преход. Разбира се извличайки си поуките от допуснатите грешки.

Този месец пак ще сме активни, а на 2 април ще подкрепим бюлетината с №13, за да покажем силната връзка Джебел – парламентарна група на ДПС. И вярвам, че тази силна връзка ще бъде осъзната от всички структури на партията във всичките региони със силно присъствие на ДПС в цялата страна, и там където я няма, тя ще стане факт, като най-здравата коренова система на Дървото на живота.

Едно дърво дава плодове, когато за него се полагат грижи.

Мислете за всеки глас като за нова инвестиция в инфраструктура – асфалтирани улици, осветени и облагородени пространства, решени проблеми с водоснабдяването, образовани млади хора и т.н., защото това, което постигаме в Джебел, е приложимо в национален план с участието на ДПС“, посочи Неджми Али.

Той бе категоричен, че борбата с инфлацията може да бъде преодоляна единствено и само с излизане от политическата криза, в която се намира страната ни. Тя може да бъде преодоляна само с безупречно работещи институции, редовно правителство, даден шанс на професионалистите и експертите, и най-важното – градивен диалог както между политическите партии, така и между централната и местната власт. Едва тогава може да се говори за грижа за хората.

„За пет поредни вота в рамките на 2 години едни хора чертаеха само разделителни линии. А посланието на избирателите бе: Работете заедно.

И партиите това трябва да го разберат. Без ДПС във властта в управлението липсва стабилност и ефективност. Движението за права и свободи има сили и възможност, както и експертен потенциал да решава кризите“, посочи №7 в листата Сейфи Мехмедали.

„Чиновниците във всяка една институция трябва да се научат да мислят позитивно и градивно за всеки един проект без оглед на мащабите й във всяко едно населено място. Защото всеки реализиран проект ще допринесе за развитието и по-добрия жизнен стандарт на всеки един човек, ще даде своя принос за това всеки един гражданин на България да се почувства равноправен европеец в рамките на Европейския съюз.

Това е, което обещава ДПС“, посочи кметът Неджми Али.

Втората в кандидатската листа Елван Гюркаш се ангажира да бъде най-позитивният представител на Джебел, както в парламента, така и в звеното между Общинска администрация и министерствата, за да постигнат реализации всички прекрасни идеи, които градят Джебел с образа на община все по-притегателна дестинация за туризъм и инвестиции, за по-добро място за живеене.

Областният лидер на ДПС Ресми Мурад направи ретроспекция за периодите, когато държавата е била в икономическа и политическа криза, подчертавайки, че ДПС е политическата партия, която през всичките тези години е показала, че в условия на криза може да решава проблемите на българските граждани и е намирала смелостта и отговорността да търси държавническите решения, без популизъм и демагогия!

„Нека да направим така, че хората на 2 април да гласуват с разум, а разумът предполага едно, а именно ДПС“, призова областният председател.

На старта на кампанията в Джебел присъстваха и кандидатите за народни представители Адлен Шефкет, Байрам Байрам, Павлин Кръстев, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хаджимехмед.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!