Външен асансьор ще бъде монтиран на сградата на Община Джебел Проектът ще се реализира в рамките на настоящата 2023 година

Външен асансьор ще бъде монтиран на сградата на Община Джебел. Кабината на хидравличната система ще спира на всеки един от етажите, което ще улесни достъпа на възрастни хора и хора с увреждания до всяко звено на Общинска администрация. За да постигне това, Общината кандидатства за финансиране по програма „Красива България“. Проектът ще се реализира в рамките на настоящата 2023 година.

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” 2023 е одобрен за финансиране и реализация през настоящата година проектно предложение на Община Джебел са изграждане на асансьор към административната сграда на общината. Проект „Красива България“ е част от програмата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната и ежегодно се финансира от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта.

Една от основните цели на Проекта е обновяване и подобряване на обществената среда в населените места и на социалната инфраструктура. Предвидено е изграждане на асансьор от източната страна на сградата на Общината със спирки на всеки етаж. Вратите на асансьора ще са автоматични, кабината ще е панорамна, а таванът е предвиден да бъде от сатиниран инокс с вградени ЛЕД панели.

Към настоящия момент хората с увреждания могат да се придвижат само до първия етаж на сградата благодарение на наличната рампа към сградата. Достъпна среда за хората с увреждания до горните етажи липсва, а видът на съществуващото стълбище създава затруднение при придвижването на по-възрастните хора към горните етажи, също така възпрепятства комфортното и безопасното му ползване както от служителите, така и от посетителите на общинската администрация.

След реализация на проекта придвижването към по-високите етажи на сградата ще се улесни и това ще създаде комфорт и улеснение за посетителите на общината.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *