Почетоха паметта на Недялка Камбурова – непримирим борец за правата на незрящите в Област Кърджали

Днес на 17 март 2023 г. се навършиха десет години от злощастната раздяла с Недялка Камбурова. Потребители и служители на Център за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания / ЦСРИ ЛЗУ/ в Кърджали почетоха паметта й. Инициатор на събитието бе дъщеря й и нейни близки.

Покойната Недялка Камбурова беше основното лице борец за правата на незрящите в Област Кърджали. Нейно дело е създаването на ЦСРИ ЛЗУ гр. Кърджали, който посмъртно носи нейното име. От тогава до днес съществува, като местна дейност на Община Кърджали.

Реално на тази дата се навършват и десет години от стартирането на социалната услуга ЦСРИ ЛЗУ „Недялка Камбурова“. Предстоят положителни събития за развитието на центъра, чиито основи постави г-жа Камбурова , а именно изграждане на достъпна среда. Постави се началото на план за направата  на външен асансьор от Община Кърджали.

Основен принос има и за създаването на Спортен клуб „Родопи“ за лица със сензорни увреждания, който е пожънал множество световни, международни и национални успехи в спорт Канадска борба с подкрепата на Община Кърджали.

Спортисти, потребители и служители на социалната услуга ЦСРИ ЛЗУ „Недялка Камбурова“  си припомниха с носталгия и обич за времето прекарано с г-жа Камбурова.

Светла и памет!!!

От екипа на ЦСРИ ЛЗУ

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *