Пътят през Кърджали ще укрепи източния фланг на НАТО, ще донесе благоденствие за региона Парламентарни избори 2023

  • Започнахме да работим по проекта, когато управлявахме, но после той беше занемарен, припомни Асен Василев от коалиция „Продължаваме промяната  – Демократична България“ на среща с избиратели
  • Парите от Европа – между 10 и 15 милиарда лева на година – трябва да стигнат до всички, а не до определени фирми и общини, както беше при ГЕРБ

Валентина ИВАНОВА

Икономистите Асен Василев и Владислав Панев пристигнаха в Кърджали, за да подкрепят листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Девети МИР, водена от Атанас Атанасов.

Заедно с останалите кандидат-депутати  те се разходиха из центъра, срещнаха се с хората на пазара и в Градската градина. Накрая се събраха пред паметника на Васил Левски, за да поговорят с членовете и симпатизантите на своите партии.

Третият в листата Радослав Милев поздрави насъбралите се кърджалийци с обръщението „Здравейте, свободни хора!“. Той призова към промяна както в държавата, така и в общината, защото всички искаме да живеем по-добре.

Аз съм роден в Димитровград и регионът ми е скъп на душата. За нас инвестициите и в Северна, и в Южна България са изключително важни, а за Кърджали два пъти повече, защото оттук минава транзитът Русе – Маказа – Гърция, който ще донесе благоденствие на региона. При нашето управление след 2 април това ще бъде постигнато, заяви Владислав Панев, втори в листата в 25 МИР – София, депутат в четири парламента.

Обичам да идвам във вашия град, винаги, когато идвам в Родопите, спирам тук. България става изключително важна от логистична гледна точка като връзка между Беломорието и Румъния, Молдова, Украйна. И Кърджали е в центъра на събитията – през него минава транспортен коридор № 9. Затова трябва да се завърши обходният път. Това е важно за целия балкански регион, за да се реализира свързаността между Ююга и Севера и да се укрепи източният фланг на НАТО.

Започнахме да работим по този проект, когато управлявахме, но после той беше занемарен, припомни Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме промяната“, бивш финансов министър, сега водач на листата в Хасково.

Той изтъкна как години наред българското общество е било разделено по различен признак: бедни – богати, столица – провинция, християни – мюсюлмани и т.н.

За да има бъдеще страната ни, трябва да спрем да се делим. Няма как корабът на България да потегли като сами сме пуснали десетки котви. Да работим заедно и да не се делим по никакъв признак, а само на такива, които спазват закона, и такива, които не го уважават, добави съпредседателят на обединението.

Като икономическа философия на нашето управление сме заложили парите, които идват от Европа – между 10 и 15 милиарда лева на година – да стигат до всички в страната, а не до определени фирми и общини, както беше при ГЕРБ.

Атанас Атанасов вярва в добрия резултат, който Коалицията ще постигне в Кърджалийско на предстоящите избори. При срещите си из региона всички му казвали, че искат промяна.

Целта е ясна – първа политическа сила, която да състави правителство и да отстрани служебната власт, която е безконтролна и вреди на страната, заяви водачът на листата.

За развитието на Кърджали е важно наесен с общи усилия да бъде прекъснато управлението ДПС-ГЕРБ, което от години съсипва областта. Нашето обединение отдавна говори и работи за това законът да се прилага еднакво спрямо всички. По времето на ГЕРБ имаше чадъри над определени икономически среди, които изсмукваха бюджета. Призовете своите роднини, приятели, колеги, съседи, всички хора, които искат промяна, да излязат на 2 април и да гласуват. А, ако изберат номер 12, промяната към добро ще дойде, завърши Атанасов.

Присъстващите го аплодираха и скандираха „Победа!“.

Шабан Исмаил, втори в листата, призова да се гласува, защото ниската избирателна активност подарява успеха на ДПС. Той разчита много на младите хора в региона.

Кърджали и държавата се управляват калпаво, защото сме заложили на старата комунистическа практика разделяй и владей. Време е да се обединим за нормален европейски живот, което може да стане само с номер 12 в бюлетината, каза друг кандидат – Мустафа Емин.

В петък кандидатите начело с Атанасов се срещнаха със симпатизанти в Крумовград.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!