В Джебел създават ново зелено бижу Обновяват парка до Наркооп

Нов живот

С още едно „зелено“ бижу за отдих ще разполага Джебел. Започва реновиране на парка до сградата на бившата потребителна кооперация „НАРКООП“ в града. Нови детски съоръжения и пейки, подмяна на всички настилки в и около парка, засаждане на нови декоративни видове дървета и храсти, разширяване на централната алея, подмяна на цялото осветление, изграждане на автоматична поливна система и ремонт на съществуващия фонтан…

Всички тези дейности са залегнали в поредния одобрен проект на общината. Кметът Неджми Али подписа тристранен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Средствата са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група Ардино – Джебел.

Припомняме, че само преди дни кметът Неджми Али преряза лентата на обновения парк до църквата. Дейностите „По-зелен, по-красив, по-привлекателен Джебел“ обаче продължават.

„Целта ни е да постигнем една по-модерна и екологична градска среда. Убеден съм, че всеки жител и гост на града ще оцени нашите усилия. Това е поредна крачка към далеч по-мащабната ни идея за развитие на туризма. Облагородяването на публичните пространства за широко обществено ползване са сред приоритетите в програмата за развитие на община Джебел. Предстои втори етап с още много изненади, който ще направи Джебел още по привлекателно място за туристи“, посочи кметът Неджми Али.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *