Мустафа Карадайъ в Кърджали: Време е за ДПС, време е дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците и парламента Парламентарни избори 2023

Гласувайте на 2 април за разум, отговорност и диалог. Разум, за да сканираме проблемите и да намираме решението им, отговорност – за да поемем ангажимента, че ще изпълним тези решения и за диалог – за да намираме устойчивите политически формули за решаване на проблемите. За това казваме – време е за ДПС, време е за разум, време е за отговорност, време е за диалог, време е за решаване на проблемите на хората. Време е дневният ред на хората да стане и дневен ред на политиците и на Народното събрание, като ние участваме в мнозинството в Народното събрание. Като участваме в мнозинството в парламента ще излъчим редовен кабинет, чийто дневен ред да бъде дневният ред на хората. Това каза на предизборна среща в Дома културата в Кърджали лидерът на ДПС и водач на листата в Девети кърджалийски изборен район Мустафа Карадайъ. Той и предизборният лъч на ДПС бяха посрещнати с цветя, поднесени им от девойки, облечени в българска и турска носии. При влизането на кандидатите за народни представители всички станаха прави и скандираха бурно – дпс, дпс …

Живеем в множество кризи – икономическа, социална, здравна, енергийна, но кризата на кризите е политическата. Без да преодолеем политическата криза няма как да преодолеем останалите. Обикаляме цяла България. Навсякъде хората ни казват едно и също – нашите проблеми са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места, ниските доходи. Казват обедняхме и прогресивно обедняваме. Тя и държавата обедня от некадърното управление. Дългът на страната в момента е над 40 милиарда лева, каза още Мустафа Карадайъ.

В месеца на милосърдието, сплотеността и покаянието да се обединим и да си свършим работата, защото носим отговорност пред себе си, пред бъдещите поколения и пред държавата, изтъкна той. Призова присъстващите да гласуват с акъл, защото българските граждани ако гласуват с разум, а не с предразсъдъци, ДПС ще е първа политическа сила.

Ако в обиколката на централния лъч в областта и страната говорим за академия Движение за права и свободи, всъщност тук в Кърджали е центърът на академия ДПС. Тук са истинските и верните съподвижници на ДПС, които през последните повече от 30 години неотклонно ден по ден, тухла по тухла изграждат демокрацията в България, подчерта заместник-председателят на Централния съвет на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Ако през последните две години вече сме пред прага на петите извънредните парламентарни избори, означава, че в нашата бедна държава нещо не е наред. Ако в рамките на две години в нашата родина има извънредни парламентарни избори означава, че демокрацията работи, демокрацията предполага избори, но изборите предполагат поемане на отговорност. На последните четири извънредни избори българските избиратели дадоха един много важен и ясен знак към политическите партии, които са представени в парламента – на България е нужно коалиционно управление. Всички политически партии да направят така, че да работят заедно. Посланието на българския избирател беше преди да се влезе в парламента да се прочете, че съединението прави силата. Мисля, че ДПС е една от малкото партии, която през последните две трудни години, в които не чертаеше разделителни линии, ние говорихме за възстановяване на държавността, за прекратяване на войните между институциите, за възстановявана не демокрацията, добави в обръщението си още д-р инж. Хасан Азис.

През последните 33 години единствено ДПС показва разум, отговорност и диалог. През последните две години виждаме, че когато се сблъскваме с популизма, единствено ДПС успява да спре популизма. Област Кърджали има нужда от управлението на ДПС, за да решим нашите проблеми. ДПС трябва да бъде в управлението. Но колкото нашите общини и нашите избиратели имат нужда от това, то толкова нужда има и нашата мила Родина България, каза Байрам Байрам, трети в листата на ДПС.

Приятели, аз днес виждам във вашите очи светлината, виждам копнежа за нашия роден край и подобряването на начина на живот тук и сега. Призивът ми е да пренесете тази енергия до урните на 2 април с №13, за да може Парламентарната група на ДПС да пренесе тази енергия в парламента за доброто, разума, отговорността и диалога в парламента. Много други могат да дойдат в нашия край, защото те се надяват за три седмици да извлекат есенцията за пробив. Ние от ДПС тъчем нишка по нишка успеха на благоденствието на нашия край, не за три седмици. Затова моделът в Кърджали ще бъде ДПС, който винаги е бил и ще бъде. Колкото сме силни, колкото сме повече, толкова нашият глас ще се чува, колкото повече народни представители имаме в 49-тото Народно събрание, толкова ще бъдем по-силни и нашите проблеми ще можем да ги решим по-лесно, обърна се към залата Елван Гюркаш, втора в листата.

Вие сте шампиони по правенето на политика, вие сте бастиона на ДПС. Вероятно си задавате въпроса защо сме тук – тук сме, за да дадем самочувствие и кураж на най-добрата листа, не само в Кърджали, но и в цяла България. Но това, което ни казват хората е най-важно – нашият дневен ред са цените в магазина, високата инфлация, несигурността на работните места, сподели бившият социален министър Хасан Адемов. Той предложи тези, които лъжат да гласуват на 1 април, а останалите на 2 април с №13.
Евродепутатът Атидже Алиева – Вели също беше в Кърджали, за да подкрепи листата на ДПС.

В Брюксел като дойде председателят на ДПС казват – господин Карадайъ България трябва да има правителство с участието на ДПС, защото ДПС е разумната, отговорната и диалогичната партия. ДПС е последователен и предвидим партньор, затова нашите опоненти се чудят защо ДПС има силна подкрепа от Европа. Имаме защото сме много, защото знаем какво правим, заяви тя.

В България има сериозна криза. А кризите се решават единствено с Движението за права и свободи. Още в зората на демокрацията, когато настъпи първата политическа криза, когато падна правителството на Филип Димитров д-р Ахмед Доган беше човекът, който предложи формулата експертно правителство с мандата на ДПС. След като в област Кърджали управляваме седем от седемте общини, защо на тези избори да не постигнем резултат пет от пет мандата. Всички трябва да си свършим работата, да постигнем 55 000 гласа и да имаме петима народни представители. На 2 април всеки да гласува с № 13, призова областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

В препълнената зала бяха и останалите кандидати за народни представители от ДПС Адлен Шевкед, Павлин Кръстев, Юсеин Ахмед, Сейфи Мехмедали, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хаджимехмед и Илкнур Кязим. Да ги подкрепят бяха дошли бившите народни представители Ремзи Осман, Юнал Тасим, Мукаддес Налбант, Мустафа Ахмед, Салиха Емин, както и гости от Турция.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!