Младите програмисти на Отец Паисий очароваха преподавател от Софийския университет Заместник-деканът на Стопанския факултет доц. Тодор Ялъмов представи възможности за реализация

Нов живот

Доцент Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопанския факултет на Софийския университет «Свети Климент Охридски» гостува на Средно училище «Отец Паисий» в Кърджали, където проведе иновативна среща с ученици и учители от гимназиален етап, профил «Хардуерни и софтуерни науки». Основната цел на събитието бе да бъдат предложени перспективи пред инициативните млади хора с умения и идеи за развитие на предприемаческа дейност.

Срещата бе открита от директора на СУ „Отец Паисий“ Златко Атанасов, който представи училището и конкретно профил «Хардуерни и софтуерни науки», а гостът разказа за своята дейност и възможностите за реализация, които би могъл да предостави на младите хора.

В диалог с аудиторията доцент Ялъмов говори за опита си на университетски преподавател в обучението по предприемачество и благоприятните възможности, които предоставят партньорските отношения между Стопанския факултет и сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР) и Фонда на фондовете.

Училищните екипи от единадесетокласници и дванадесетокласници представиха свои идеи и осъществени проекти като  образователната интернет игра, запознаваща с географските забележителности на САЩ, и „Троя“ – мултимедийно приложение в помощ при изучаване на „Илиада“ от Омир.

Доцент Ялъмов разказа за наскоро приключилото второ издание на националния конкурс “Най-добър младежки стартъп в България”, иницииран от Фондът на фондовете и СУ „Св. Климент Охридски“. Той пое ангажимент да предостави на гимназистите още и различни варианти за доразвиване на проектите им и за представянето им пред инвеститори с възможност за привличане на инвестиция за растеж.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *