Ресми Мурад: Няма да търпим полицейски произвол в изборния процес Опитът за „респектиране“ на активисти на Политическа партия ДПС е недопустим

Нов живот

На 27 март трима  активисти на ПП ДПС, ангажирани с поставянето на агитационни материали, са били отведени от полицейски инспектор при РУ – Кърджали в приемната, обслужваща кв. „Боровец“ за снемане на „обяснения“ – защо поставяли плакати на ПП ДПС. Тези действия на полицейския инспектор не кореспондират с основните принципи, залегнали в Закона за Министерството на вътрешните работи, въз основа на които МВР осъществява дейността си, а именно спазване на Конституцията, законите и международните договори, по които Република България е страна; политически неутралитет; зачитане и гарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, се казва в разпространено до медиите обръщение на председателят на Областния съвет  на Политическа партия „Движение за права и свободи“  в Кърджали Ресми Мурад.

Член 30, ал.2 от Конституцията на Република България повелява, че: Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон. Правилата за разпространяването на плакати и други агитационни материали, съответно тяхното премахване, са  уредени в Глава дванадесета „Правила за провеждане на предизборната кампания“ на Изборния кодекс. В същата глава са изброени и правомощията на конкретните органи, като законодателят не е предоставил никакви правомощия на полицейските служители да следят кой, къде и какви предизборни плакати поставя, уточнява Ресми Мурад, който е и председател на Областния изборен щаб на ДПС.

Той заявява, че Областният съвет на ПП „Движение за права и свободи“ – Кърджали няма да търпи полицейския произвол, изразяващ се в недопустима намеса в изборния процес на предстоящите избори за народни представители за Народно събрание в 9 многомандатен избирателен район – Кърджали и опит за „респектиране“ на активисти на ПП ДПС.

ПП ДПС има основен принос в това, Република България да е демократична и правова държава и за в бъдеще ПП ДПС ще продължава да бъде гарант за правата и свободите на всички български граждани, твърди областният лидер на ДПС.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *