Регистрират за 20-я Международен етнофестивал в Минерални бани до 15 април

Нов живот

Продължава регистрацията за участие в 20-я юбилеен международен детски етнофестивал ”Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който ще се проведе на 31 май и 1 юни в община Минерални бани. Организатори на проявата са КНСБ и Благотворителен фонд “Проф. Д-р Желязко Христов“, а община Минерални бани е съорганизатор.

Регистрацията на участниците става през сайта на фестивала на адрес https://fond-knsb.com а крайният срок е 15-ти април. Целта на фестивала е съхраняване автентичната култура на етносите от региона, нейното отражение в общото европейско културно пространство и принос към поддържане културното многообразие на Европа и света. Основната идея е създаване на възможности за развитие потенциала на децата, за изява и откриване на млади таланти в областта на музикалното и танцово изкуство, както и поощряване интеграцията на деца със специфични потребности.

На 31 май 2023 г. от 10,00 ч. на Летния театър в Минерални бани ще се открие 20-ти Юбилеен международен детски етно фестивал. Празникът ще продължи до следобедните часове на 1 юни, когато ще се проведе заключителен Галаконцерт. В него ще вземат участие деца от различни етноси и региони на България и чужбина. Ще бъдем щастливи да посрещнем гости от Босна и Херцеговина, Грузия, Индия, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Турция.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *