Пет престижни награди завоюваха младите таланти на ОДК Националният конкурс „Вълшебството на сезоните“ се проведе за 12-та година в Хасково

Нов живот

На 22 март в Хасково се състоя церемонията по откриване на изложбата и награждаване на победителите в  Националния конкурса за рисунка и фотография на тема „Вълшебството на сезоните 2023“. Конкурсът се организира от Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център“ – Хасково и се провежда за 12-та поредна година.

В направление „Рисунка“ Школата по изобразително изкуство „Палитра“ към ОДК спечели две награди – I място за Ниляй Сали,12 г. във възрастова група V – VII кл. и II място за Дамла Кадир, 16 г. във възрастова група VIII – XII кл.

В направление „Фотография“  три специални награди завоюваха Диана Кюлханова, VI кл., Гергана Стоянова, VII кл. и Мария Миткова, XII кл. от Клуба по фотография „От черно до бяло“  с ръководител Антония Грозева.

В  конкурса участваха 287  рисунки от 20 населени места от 11 области от страната, Испания и Франция и 182 снимки от 19 населени места от 9 области от страната, Великобритания и САЩ.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *