Младите журналисти от „Славейков“ грабнаха златото от престижен национален конкурс Те участваха с 20-минутно радиопредаване , съчетаващо музика с актуални новини от училището

Първо място в престижния национален журналистически конкурс „Григор Попов“ спечелиха младите репортери от Средно училище „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Те участваха със свое 20-минутно предаване, което съчетава музика с актуалните новини от живота на най-голямото учебно заведение в Южна България. Това е първата амбициозна проява на възстановеното радио „Славейков“, подготвено от едноименния журналистически клуб с ръководител Антония Маровска – учител по български език и литература. Радиото звучи в училищния ефир два пъти в месеца и по него учениците могат да „сверят часовниците си“ за споделени каузи, постигнати отличия и любопитни моменти. Предаванията се подготвят от десетокласниците Жулиде Муталибова, Джулия Коджаманова, Елена Василева, Дефне Риза, Айча Ахмед и Тони Костадинов. Монтажът и подборът на песните е на Константин Чаушев. Помага им преподавателят по музика Димитър Ганев. Младите репортери работят в тясно сътрудничество с журналистите от БНР Валентина Апостолова и Красимир Ангелов, а амбицията е съвсем скоро в ефира на БНР – Радио Кърджали да се завърне неделното предаване „Голямото междучасие“. Очаква се в него да се включат учениците от „Славейков“, които най-точно могат да усетят пулса на местните тийнейджъри.

Най-високият приз в националния журналистически конкурс „Григор Попов“ не е първата награда за младите репортери от „Славейков“. В предишни години те са печелили в различни раздели, а за радиопредаване вземат статуетката за втори път. Тази година са впечатлили журито от публицисти и журналисти с уменията си да откриват и отразяват новината. Конкурсът в Разград се проведе под егидата на Министерството на образованието, в него участваха ученици от 2-ри до 12-ти клас от 68 училища.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *