Димитър Бербатов: Превръщаме се в едни футболни джуджета

„Преди квалификациите имаше обещания, че групата ни е лека и се радвахме. Сега виждаме още празни обещания. Но след 18 години търпението на цялата футболна общественост се изчерпва. Всичко върви към тази черна бездна, от която няма връщане.

Ние се превръщаме в едни футболни джуджета. Отбори, които преди години бяха зад нас ни минаха и задминаха“, това заяви Димитър Бербатов  по БНТ. Той коментира последните мачове на националния ни отбор по футбол. „В такива мачове и квалификации най-важното нещо са точките. Целта е класиране. За момента начинът, по който тръгваме ние е незадоволителен, разочароващ и натъжава всички“, категоричен бе той.

„Изборите, които се правят се взимат от ръководството на БФС и ни бутат към едни 10-годишни провалени опити да се класираме. От 2005 г. са се сменили 14 треньори, които винаги те са виновни, но никога хората, които взимат тежките избори и назначават тези треньори. Те никога не са виновни, но е крайно време това да се случи“, смята Бербатов. „БФС са въвлечени в целия процес. Треньорът не е назначен сам и тези, които са го назначили трябва да си носят отговорността. Това са 15 години на грешни решения“, заяви той.

„Конгресът беше опорочен. Трябваше да има балотаж. В момента този конгрес отива към ВКС и се надяваме, че съдът ще отсъди в правилната посока“, съобщи той.

„Позицията на всеки футболен клуб е важна. Всеки има право на своя избор. Моята задача е да се срещам с тези клубове и да се опитам да ги убедя, че аз и екипът ми сме отговорни, за да ги представляваме.

Отборите, които ни подкрепят са много. Имаме и гласна, и негласна подкрепа, но това е защото е насаден един страх след толкова години управление“, каза Бербатов.

Според него футболът в България стои на едно и също място от години.

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *