Жена е с 15 шева на главата, ударил я клон на опасно дърво

Жена е с 15 шева на главата, четири прищипани шийни прешлена и операция за поставяне на титаниева пластина, след като клон от опасно дърво пада върху нея.

Инцидентът е отпреди два месеца в София, а причината отново е силен вятър. Въпреки че експертна оценка потвърждава аварийното състояние на дървото, то все още не е премахнато, а пострадалата жена възнамерява да съди общината, съобщи Нова тв.

Потърпевшата Емилия Кунгалова разказа за претърпяната травма в ефир. „Огромният клон, който се отчупи от дървото ме удари в гръб, докато преминавах покрай него, за да достигна до спирката. След инцидента все още съм с рана на главата, която зараства. Когато бях приета в „Пирогов” се оказа, че се нуждая от животоспасяваща операция”, обясни жената.

Тя е поискала експертна оценка на дървото от частна фирма, защото има намерение да предяви претенции към Общината. „Експертите установиха, че дървото е опасно. Завеждането на иск е продиктувано най-вече от голямата сума, която трябваше да платя за операцията. Искам да подчертая, че нямам никакви претенции към лекарите, които си свършиха прекрасно работата”, каза Емилия.

По думите ѝ синът ѝ, който е студент, е трябвало спешно да намери пари за интервенцията, която е била извършена със скъпи материали на стойност над 5 000 лева.

От Столичната община заявиха, че при тях сигнал за опасното дърво няма. Обещанието е на място да бъдат изпратени експерти, които да го обследват, и ако бъде преценено, че дървото е опасно, то ще бъде премахнато.

dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *