Общинската фирма, управляваща Синята зона, ще стопанисва въжения парк, детското влакче и рекламните съоръжения Приходите от СМС и почасови плащания са 2000 лева на ден

  • Вандалските прояви продължават, прокуратурата отказва да образува досъдебни производства, твърди Шенай Мехмедали

Валентина ИВАНОВА

Над 2000 лева на ден са постъпленията в Общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ от СМС и почасови плащания. Местните шофьори и гостите на града вече свикнаха със Синята зона, обясни пред „Нов живот“  управителката на фирмата Шенай Мехмедали.

В понеделник и събота има най-много хора в града и тогава приходите се увеличават. Вероятно през лятото също ще има нарастване – много нашенци, които живеят в чужбина или в други градове, си идват във ваканция. Има и много туристи.

Напрежението сред работещите в платените райони беше туширано чрез намаляване на месечния абонамент от 48 на 36 лева, влязло в сила след промени в Наредбата, гласувани от общинския съвет. Предприети са мерки и за частичен ремонт на най-компрометираните улици в централната градска част, попадащи в Синята зона. От предприятието са направили списък още миналата година, но заради Водния цикъл и зимния сезон, строителните дейности се забавиха – ще започват до дни. Планираните за основен ремонт и обявени от кмета наскоро не попадат в този списък.

Измененията в Наредбата за Синята зона вмениха и нови функции на общинската фирма. Тя вече ще осъществява контрол върху неправилното паркиране на тревни площи и тротоари, за снетите от движение автомобили и други нарушения на територията на община Кърджали. Инспекторите от няколко месеца работят в синхрон с Пътна полиция, която също разполага с ограничен брой служители. Те  ще могат да санкционират по ЗдвП.

Общинското предприятие е натоварено и с нови дейности. То ще упражнява контрол при поставянето на табели и други рекламни, съоръжения, ще стопанисва въжения парк и детското влакче, ще отговаря и за поддръжката на част от парк „Простор“.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *