Изминалата седмица отново бе доста успешна за всички отбори, които се състезават в школата на АРДА, в различните зонални първенства. Воденият от Емил Кременлиев отбор на АРДА II, записа пореден успех в „А“ ОГ „Хасково“, побеждавайки с 2:0, като домакин тимът на Саяна II.

АРДА U17 също продължава победната си серия, след като се наложи с 2:0 на ФК Черноморец 1919, в среща от 20-ти  кръг на Зона Пловдив. Двубоят започна доста активно и Каан Хидает можеше да открие резултата, но след като остана очи в очи с вратаря на гостите, не успя да го преодолее. Опити да се разпишат имаха и Николай Жеков и Ервин Юсеин, но ударите им бяха неточни. След почивка при едно изпълнение на пряк свободен удар, Николай Жеков се извиси над всички и с прецизно изпълнение с глава откри резултата. Серкан Кехайа също изпробва силата на своя удар, но топката мина в страни от вратата. Последваха нови положения за гол, но стража на гостите успя да избие опасните удари на Ервин Юсеин. В 65-ата минута отново Жеков бе в основата на второто попадение. Той успя да се отскубне от отбранта на бургазлии и с много точен удар прати топката за втори път в мрежата на Черноморец 1919. Този резултат се запази до края на срещата. Така отборът продължи добрата си серия и вече 7 срещи е непобеден, а в 5 от тях и не е допускал гол.

Повече от категорична бе победата на АРДА U15 над връстниците си от ФК Черноморец 1919. Успехът с 4:1 бе най-малкото, което можеше да се случи на терена в Черноочене. Срещата бе от 27 кръг на първенството от Зона Пловдив. С тази победа отборът продължава да дели първото място със Спартак 1947 и Марица 1921, като трите отбора имат по 65т.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽