ГЕРБ няма да подкрепи втора серия Златни имоти, искана от кмета Цвета Караянчева се обяви против предложението на Хасан Азис за промяна на статута на общински терени

Нов живот

На вчерашната сесия на общинския съвет кметът Хасан Азис направи предложение за промяна на статута на терени в парк «Арпезос север» от публична в частна общинска собственост, като заяви че се е появил голям инвеститор. Поради липса на достатъчно информация общинските съветници отложиха разглеждането на въпросното предложение. Областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева изрази своята категорична позиция:

Община Кърджали задкулисно режисира втора серия на поредицата „Златните имоти“, коментира областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева. 40 декара земя край Водното огледало трябва да сменят статута си от публична в частна общинска собственост, за да бъдат изтъргувани по волята на кмета.

Преди 5 години други 12 дка в центъра на града бяха продадени на „приемлива цена“ на известен предприемач  с мотива, че инвестицията ще е обществено полезна и ще изпълнява социални функции. За жалост, нищо от това не се случи. Теренът бе препродаден на 4 пъти по-висока цена, а вместо сгради с обществено предназначение, върху него бяха построени жилищни сгради  с търговски площи. Сделката влезе в медийните хроники с името „Златните имоти“ – пример за обслужване на корпоративни интереси с обществени ресурси. Сега кметът Хасан Азис отново предлага на общинските съветници същия сценарий, подвързан с благовидни намерения. Без широка разгласа, без гаранции, без анализ на рисковете и потребностите.

ГЕРБ няма да подкрепи и всячески ще се противопостави на подобна порочна практика, която облагодетелства отделни субекти и не допринася за благоустрояването на града ни и за по-високото качество на живот на неговите жители. Такива сделки са хранителна среда за злоупотреба с публични средства, от която печелят само шепа овластени чиновници, но не и гражданите на Кърджали.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *