Три нови социални услуги тръгват към децата и младежите на Кърджали Откриха Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Център за обществена подкрепа и Наблюдавано жилище

  • Кметът Хасан Азис и колегата му от Струмица Костадин Костадинов прерязаха лентата

Валентина ИВАНОВА

В тържествена обстановка в Кърджоали бяха открити нови три социални услуги, насочени към деца и младежи в риск. С официална церемония и речи се даде старт на дейностите в новоизградените Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Център за обществена подкрепа и Наблюдавано жилище.

Кметът инж. Хасан Азис и колегата му от македонската община Струмица Костадин Костадинов прерязаха лента заедно със зам.кмета инж.Катя Митовска и Невин Мехмед, специалист в общинска администрация.

След реконструкция на бившето ученическо общежитие № 4 бяха обособени  трите центъра. Тяхната цел е деинституционализация на грижата за децата, чрез предоставяне на подходящи социални услуги в общността за децата и младежите в риск, включително и за децата с увреждания и техните семейства, гарантираща им живот в семейна среда и равен достъп до услуги за социално включване.

Градоначалникът с гордост отчете, че с новите дейности общият брой на социалните услуги става 20, в които работят близо 800 специалисти. Обхванати са 450 деца и младежи, а целевата група е около 4500 души.

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

1 Отговор

  1. Социалист каза:

    Повече социални услуги значи че вече има повече бедни. Колкото по малко са такива толкова по добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *