Във Враца Сърце и мозък се отказаха, но се забърка каша с общинската собственост Сладките приказки на Хасан Азис не са достатъчни, трябват гаранции, смята общинският съветник Огнян Иванов

Валентина ИВАНОВА

На последната сесия на общинския съвет в Кърджали кметът Хасан Азис поиска промяна в статута на общински терен край Водното огледало, където голям инвеститор иска да строи болница и университет. Недостатъчната предварителна информация наложи отпадането на точката от дневния ред. Съветниците решиха обсъждането да се отложи за специално заседание, което да се свика щом се получат повече детайли.

Общинският съветник Огнян Иванов изрази своето мнение по въпроса:

При положение, че на общинските съветници се предоставя информация от половин страница, в която само се иска разделяне на парцел от 200 дка на три, не бива вносителят да разчита на одобрение. Не се обяснява нито как, нито защо, нито се показва писмено инвестиционното намерение. Само сладките приказки на кмета не са достатъчни, смята общинският съветник Огнян Иванов по повод предложението на Хасан Азис за промяна на статута на терен до Водното огледало.

В кулоарите градоначалникът ходеше от човек на човек да обяснява, че инвеститорът е сериозен, а ние, общинските съветници, проявяваме късогледство.

Във Враца същата компания – „Сърце и мозък“ – е пожелала да строи на общински терен. Местният парламент е приел да промени статута на земята от публична в частна, за да не изтърве големия инвеститор. След това обаче той се е отказал, а кашата с общинската собственост вече е забъркана.

Добре изглежда единомислието на общинските съветници, които бързо решиха да отложат обсъждането на въпроса, докато не получат достатъчно информация и гаранции, за да пристъпят към подобни генерални промени на големи общински имоти.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *