Групата на ГЕРБ не би подкрепила прибързани процедури с общинска земя, заяви Гроздан Колев Съветниците имат изострена чувствителност към подобни промени

Валентина ИВАНОВА

Точка 35 от дневния ред на априлската сесия на местния парламент в Кърджали предизвика спор между съветниците и кмета. Тя се отнася за промяна на предназначение на общински терен с цел бъдеща инвестиция.

Председателят на групата съветници от ГЕРБ Гроздан Колев коментира ситуацията:

През последните години стана практика на големи парцели да се променя неколкократно предназначението. По отношение на такива промени в една голяма част от общинските съветници има изострена чувствителност, защото се вижда какво се случва след това.

Единственото, което се поиска от вносителя по тази точка, бе промяна на предназначението на терени до Водното огледало, без да се дават детайли. В административните текстове на материалите за подготовка на сесията няма подробности, които да внесат яснота у съветниците. Не е  посочено, че има идеи, свързани с някакви инвестиционни проекти.

На самата сесия влезе като текст само смяна на предназначението. Не се каза какъв е инвеститорът, поискал общински терен, не видяхме и неговото писмено предложение. Кметът ни запозна с няколко думи с намеренията за изграждане на болница и медицински университет от инвеститора „Сърце и мозък“.

После се проведоха разговори в различни посоки, но липсата на яснота доведе до отпадане на точката от обсъждане. Групата на ГЕРБ също гласува точка 35 да отпадне. Но дори да беше останала, ние не бихме подкрепили предложението.

За подобно изграждане на болнично заведение, според нас, се изисква проучване на необходимостта за района, да се чуе мнението на специалисти в сферата. В никакъв случай не бива да се вземат прибързани решения, завърши Гроздан Колев.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *