Млада жена издъхна в болница в Пловдив заради липса на лекар? Родителите твърдят, че не й е оказана адекватна помощ

27-годишната Елисавета е починала в инфекциозната клиника на пловдивската болница „Св. Георги“ без лекар да й окаже медицинска помощ.

За това разказа Цвета Станева, майка на младата жена, пред NOVA. Според майката на Елисавета не й е оказана адекватна първа помощ, а поради липса на лекари и сестри се наложило санитарка да прави сърдечен масаж.

Елисавета била приета на 9 май приета за лечение в „Св. Георги“ със силно обезводняване. Била пратена в инфекциозната клиника за 5-6 дни. Подобрила се и в събота била добре, разказа Цвета.

На 14 май в неделя семейството отишло отново на свиждане. Видели я от прозореца, а след това се чуло шум. Влязла санитарката и започнала да вика „Ели, Ели“. Санитарката започнала да звъни, а родителите влезли в клиниката. По коридора тичали хора и успели да стигнат до стаята. Елисавета била паднала и заляна в кръв, а санитарката опитвала да окаже първа помощ.

„Нямаше медицински лица в стаята“, категорична бе Цвета.

След 10-15 минути дошла линейка.

„Лекарите вървяха все едно на разходка бяха тръгнали“, твърди майката. Уж щели да вземат Елисавета, но накрая натоварили празна носилка в линейката.

„След около час дойде автомобил на охранителна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите и след 5-6 минути излязоха лекарка и медицинска сестра да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната дейност“, твърди Цвета.

От болницата твърдят пред Нова телевизия, че момичето е починало от основното си заболяване кардиомиопатия. Според родителите обаче Елисавета нямала сърдечни болести.

dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *