Арда запази шансове за седмото място след успех на Локомотив София

Арда постигна победа в гостуването си на Локомотив София с 3:1 в мач от 34-я кръг на efbet Лига. Попаденията за гостите бяха дело на Алекс Петков, Светослав Ковачев и Ласана Н`диайе, а за домакините точен бе Алан Диас. С тази победа Арда е 8-и с 54 точки, докато Локомотив София остава на 9-а позиция с 42 пункта на сметката си.

В 6-а минута Арда изпълня пряк свободен удар от дясната страна на терена, при който Алекс Петков се извиси високо във въздуха и нанесе удар с глава, който не остави шансове на Бабукар Гайе – 1:0 за Арда.

Малко след това Станислав Иванов напредна с топка в крака и опита удар от границата на наказателното поле, но изстрелът не бе силен и вратарят на Локомотив София улови без проблеми. В 29-а минута Давид Малембана видя свободно пространство и не се поколеба да отправи мощен шут от разстояние, който профуча над напречната греда на Анатолий Господинов.

Секунди по-късно Преслав Боруков изпревари Матеус Дуарте, като напредна с топка в крака и навлезе в наказателното поле, преди да стреля с десния крак, но Бабукар Гайе бе добре позициониран и успя да спаси.

В 37-а минута Преслав Боруков получи в празно пространство, след което успя да се измъкне от своя пазач с технично движение, а след това отклони към Светослав Ковачев, който елегантно с левия крак стреля, оставяйки безпомощен стража на Локомотив София – 2:0 за Арда.

В 55-а минута Локомотив София изпълни корнер чрез Антонио Вутов, който намери Алан Диас в наказателното поле, а последният се извиси високо и стреля с глава, за да оплете топката в мрежата.

Станислав Иванов връхлетя върху отскочила топка в 68-а минута, като шутира към противниковата врата, а след получилия се рикошет, кълбото премина много близо до напречната греда на Локомотив София. Секунди по-късно Светослав Ковачев овладя чудесно прострелен пас, като отклони към Преслав Боруков, който от чиста позиция стреля с глава, но не успя да уцели вратата.

В 89-а минута Арда можеше да реши всичко, след като Светослав Ковачев добри проби и отклони съм Станислав Иванов, но вратарят на Локомотив София спаси. Последва изстрел и от Иван Коконов, който премина встрани от дясната греда на Гайе.

Секунди по-късно Ласана Н диайе бе превъзходно изведен сам срещу вратаря, а нападателят, който се появи преди секунди на терена, не сбърка, завършвайки хладнокръвно във вратата на Бабукар Гайе.

Това бе всичко от този мач, който бе спечелен от Арда с 3:1 срещу Локомотив София.

Стартови състави:

Локомотив София1. Бабукар Гайе, 33. Алан Диас, 4. Мики Орачев, 12. Бруно Франко, 44. Божидар Кацаров, 5. Дейвид Малембана, 26. Красимир Милошев, 89. Матеус Дуарте, 39. Антонио Вутов, 70. Димо Бакалов, 11. Карлос Франса

Треньор: Станислав Генчев

Арда: 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов

Треньор: Александър Тунчев

Източник: gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *