Месечна работна среща на кметове и кметски наместници се проведе в община Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си месечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. В нея участие взе и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

В началото инж. Изет Шабан запозна кметовете и кметските наместници с Програмата на третото издание на „Дните на Ардино 2023“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета инж. Изет Шабан от 7 до 13 август. Празничната програма е наситена с изключително разнообразни културни, образователни, спортни и кулинарни събития.

Кметът Изет Шабан отбеляза, че през летните месеци в повечето населени места се организират традиционните селищни празници и мевлиди, които събират хората на едно място. „Нека до края на седмицата да изготвим план-график за провеждането им. Мевлидите са нашите културни традиции и ни сплотяват и обединяват“, заяви Изет Шабан. Той съобщи, че е изпратил геодезисти и екип от общината до късноантичната и средновековна крепост „Патмос“ при устието на река Боровица, разположена в землището на село Стар читак. „За този район ще разработим концепция за развитието на туризма. Днес даваме началото за изграждането на туристическа инфраструктура. Идеята ни е първо да изградим лифт за достъп до крепостта. Мисля, че това ще даде много голям тласък за развитието на туризма в региона“, заяви Изет Шабан.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *