Мамут излиза премиерно на сцената в Кърджали Началото е в 19 часа на 8 юни

Нов живот

Тази вечер на сцената на театър «Димитър Димов» в Кърджали е премиерата на «Мамут», пиеса на известния български драматург Станислав Стратиев. Постановката е режисьорски дебют на Живко Гущеров и е реализирана по проект на Национален фонд «Култура». Тя е съвместна продукция на Театрално-музикалния център в Кърджали и Фондация «Театър Менон».

В представлението участват гост актьорите Валери Георгиев, Веселин Петров, Сабина Коен, Ели Кирил Колева и актьорите от кърджалийския театър Георги Краев, Маринела Георгиева и Атанас Атанасов.

Сценограф е Анна Шопова, а композитор – Кърт Колев.

„В какво се състои личната свобода? В надбягването, в съревнованието помежду си, в желанието за повече и повече облаги? Тези въпроси с все по-голяма сила назряват в съзнанието на отделния човек и трескаво търсят своя отговор.

В свят, в който майката и бащата съществуват в матрица, изградена на база лъжи и заблуди, и умело се опитват да режисират перфектната вечеря, играейки главни роли в собствения си спектакъл, който ще разчупи социалните им окови и ще им открехне вратата към бягството.

А ако се откажем от идеята, че собственото ни щастие не зависи от нас самите? Ако просто го потърсим? Ако разберем, че свободата не е социален статус, а вътрешна потребност.” Споделя режисьорът Живко Гущеров

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *