Кърджалийци ще изпратят този областен управител с облекчение, смята Цвета Караянчева

  • Даниел Делчев не уважи нито едно общоградско честване на национален празник
  • Провали отчуждителните процедури за Околовръстния път

Нов живот

Темата с колективните оставки на областните управители се коментира навсякъде из партийните централи. Премиерът Николай Денков успокои, че няма да бърза да ги освобождава, преди да направи подбор, съгласуван с партиите, които подкрепят кабинета. Ръководствата на управляващите коалиции по места преглеждат своите банка кадри в търсене на подходящ човек.

В разпределението на 28-те областни управи вероятно ще участват не само представители на ПП-ДБ, а и на ГЕРБ-СДС, което прави задачата трудна.

Представителите и на двете коалиции в Кърджали споделят, че сегашният губернатор Даниел Делчев трябва да си ходи на всяка цена.

Цвета Караянчева, областен лидер на ГЕРБ, е категорична, че те няма да подкрепят оставането на Делчев. Тя излезе с пост във фейсбук профила си, където аргументира това мнение.

Областният управител на Кърджали ще се окаже универсален като френски ключ. Става за всякакви гайки и болтове /разбирай политически централи и прочие центрове на властта/. Две служебни и едно редовно правителство го припознаха за свой кадър. Произхожда от „Позитано“ 20, лансираха го от „Дондуков“ 2, пътьом мина през „Харвард“, а сега някои пак се опитват да го пробутват за „спасителят в ръжта“ и помпят коефициента му на незаменимост.

Истината е, че за две години кърджалийци не разбраха кой стои начело на териториалната изпълнителна власт. Даниел Делчев не уважи нито едно общоградско честване на национален празник. Единствената му публична изява бе на трибуната за Деня на Джебел /и на откриването на киното в МОЛ-а/. Да не забравяме и посрещането на президента Радев с шепа последователи, се казва в поста си областната лидерка на ГЕРБ в Кърджали.

Тя обяснява, че Делчев е преустановил традиционната заря-проверка за 2 юни. Не е оспорил нито едно решение на седемте общински  съвета в областта. Не се е произнесъл по нито един обществен проблем. Оставил е заместника си да кадрува в държавните институции и да плаши служителите им с поголовна чистка.

Според Караянчева, настоящият областен управител е провалил отчуждителните процедури за Околовръстния път. Оставил е на кота нула строителството на новата многофункционална спортна зала, която е заварил на етап първа копка с осигурено финансиране.

Делчев прекара две години на сянка, в ритъма на късите кафета и дългите обяди, в раболепен флирт с кметовете на ДПС, фокусиран върху частния си бизнес.

Назначиха го за 2 месеца, а остана до….второ пришествие, удобно консенсусен /сиреч конформист/, услужливо сменящ менторите си в собствена угода, скрит зад смокиновия лист на „безкористния професионализъм“. Сигурна съм, че кърджалийци ще го изпратят с колективна въздишка на облекчение, убедена е Цвета Караянчева, областен лидер на ГЕРБ в своя пост във фейсбук.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

2 Отговори

  1. Амет Дуран каза:

    А ти, като беше четвърт век във властта, какво направи за Кърджали?

  2. ЕДНА БЪЛГАРКА каза:

    А ти, като беше 12 години век във властта, какво направи за Кърджали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *