Жители на Гълъбово затварят протестно пътя към „Мини Марица-изток” Проверката ще изясни какво са обещавали и направили последните министри пред жителите на Гълъбово и Обручище

Жителите на град Гълъбово ще започнат седмицата с протест. Те планират временно да затворят пътя Гълъбово-Обручище в понеделник. Причината – отсечката не е ремонтирана повече от 40 години, а по нея ежедневно преминават хиляди леки и тежкотоварни автомобили, пътуващи към комплекса Мини „Марица Изток“.

Обещания за началото на ремонти по пътя бяха давани многократно от няколко правителства, но реални действия досега няма. Това е причината хората да са на протест.

Междувременно регионалният министър Андрей Цеков свика спешна проверка на процедурите за основен ремонт на третокласния път.

Ръководствата на Агенцията „Пътна инфраструктура“ и ВиК – Стара Загора трябва до вторник да предоставят доклади, включително и за възможностите за подмяна на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето, посочиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проверката ще изясни какво са обещавали и направили последните министри пред жителите на град Гълъбово и на село Обручище.

От МРРБ посочват, че до дни се очаква да се изясни има ли проект, проведена ли е обществена поръчка, избран ли е изпълнител, подписан ли е договор, има ли разрешение за строеж и др., както и вариантите за законови възможности за ускоряване на процеса.

На база на събраните данни в максимално кратък срок ще се изработи план за трайно решаване на проблема за жителите на района, добавиха от министерството.

Източник: nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *