Библиотекарка от Кърджали замина на обучение в Италия Мая Мечева ще сподели добри практики в използване на технологиите

  • Проектът АДЕЛЕ се финансира по програма Еразъм+

Нов живот

Десет библиотекари от България започнаха учебното си посещение във Фулиньо, Италия по проект АДЕЛЕ, реализиран от Фондация «Глобални библиотеки». В групата е Мая Мечева от Регионална библиотека «Н.Й.Вапцаров» – Кърджали.

Целта на обучението е да развие дигиталните умения на младите хора чрез подготвително обучение за Хакатон, насочен към съвместно създаване на иновативни дигитални решения, които могат да дадат възможност на хората и организациите на гражданското общество да постигнат целите за устойчиво развитие от Програмата на ООН до 2030 г.

В рамките на четири дни се предвиждат хакатон, семинари, изложби и лаборатории от 6 до 9 юли 2023 г. в прекрасната обстановка на средновековното село Ночера Умбра. Повече от 300 участници от цял ​​свят ще дискутират три теми, свързани с енергията: устойчива, културна и отговорна. Избрахме най-подходящите идеи, които могат да бъдат разработени от екипи от максимум 8 члена, ръководени от опитен мениджър на екип. По време на 48-те часа на Хакатон екипите ще могат да реализират прототип или продукт, който да бъде представен пред жури от експерти.

Проект АДЕЛЕ се финансира по програма Еразъм+.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *