Зеленски каца в 12.10 с правителствения Еърбъс, Радев иска МС официално да обяви визитата му

Украинският президент Володимир Зеленски вече е на път за България на борда на правителствения Ербъс LZ-AOB. Очаква се да кацне у нас в 12:10 часа.

Самолетът е тръгнал от Кишинев в 11:06 часа. Това стана ясно от данни на приложението Flightradar24.

Справка във Flightradar24 показва, че машината е излетяла от София към Кишинев в 7 тази сутрин. Очакваше се да кацне в София в 9:50, впоследствие очакваният час на кацане беше променен на 10:10.

Последният обявен час на кацане е 12.10.

От прессекретариата на президента Румен Радев заявиха, че очакват пресслужбата на Министерски съвет, по чията покана е Зеленски у нас, официално да оповести визитата.

По-рано днес министър-председателят Николай Денков потвърди за посещението и заяви, че е съобщил на държавния глава за визитата на Зеленски.

„Аз се обадих на президента и казах: „Ще идва Зеленски, така че – имайте го предвид, решете дали ще се видите с него“. Това е начинът, по който да се търси конструктивен диалог. Последните седмици виждам известно успокояване и това трябва да продължи. България няма нужда от междуинституционално напрежение, а от успокояване и аз виждам своята роля и в тази посока“, посочи Денков.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *