Президентът на Украйна Володимир Зеленски: Украйна никога няма да забрави, че в такъв труден момент вие сте с нас(НА ЖИВО)

Нов живот

България и Украйна подписаха съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна, това стана ясно пред медиите в Министерския съвет.

Меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката бе подписан от министрите на енергетиката на България и Украйна.

Украинският държавен глава заяви, че се радва да посети нашата страна.

Украинският президент подчерта, че единството е пътят към мира. „С премиера проведохме съдържателни преговори”, допълни той и подчерта, че детайлно е обсъдена отбраната и помощта, която България предоставя на Украйна.

„Много е важно, че в тази морална криза в Европа България е защитница, противник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата страна, независимост, свобода и хора. Отношението към Русия в различните страни не е еднозначно. Това се обяснява с това, че на хората често пъти им е трудно да осъзнават присъствието на злото. Искам да ти благодаря, България, за подкрепата и защитата на живота на нашите хора, за моралната сила на вашите решения и затова, че честно признавате действителността и съществувашщите заплахи.

Украйна никога няма да забрави, че в такъв труден за нас момент на загуба, на борба на човешки животи, вие сте с нас. Слава на Украйна!“, заяви Володимир Зеленски.

Според Зеленски България може да вземе участие във възстановяването на Украйна, особено в образователната и екологичната сфера. Объседно е и сътрудничеството в областта на енергетиката.

„България стана втори дом на избягалите украински бежанци. Подкрепихме всички санкционни пакети срещу Русия. Бъдещето на Украйна е в сърцето на европейския съюз и НАТО“, каза премиерът на България акад. Денков.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *