Смолян отново става домакин на велосъбор Идеята за велосъбора в Смолян се ражда преди 3 години, като целта е да се съчетаят планинско колоездене, адреналин и веселба

Смолян ще е домакин на Велосъбор 2023г. Събитието ще се проведе за трета поредна година, в периода от 8 до 10 септември. Тогава велосипедните пътеки около Смолян отново ще заживеят под гумите на страстни велосипедисти.
Идеята за велосъбора в Смолян се ражда преди 3 години, като целта е да се съчетаят планинско колоездене, адреналин и веселба, които да гарантират незабравими моменти за всеки участник. С тази задача се заемат група приятели-Стоян Върбанов, Димитър Николов и Тодор Абаджиев.

Тази година организаторите на събора подготвят поредното приключение, пълно с адреналин, веселби и спортен дух.
Старите пътеки, които вече са станали класика, ще бъдат подобрени, за да предложат още по-приятно изживяване. Подготвени са и нови пътеки, за да предоставят разнообразие на участниците. За тези, които се чувстват по-неуверени или искат да се наслаждават на по-спокойно каране, организаторите са предвидили да бъде сформирана отделна група. Това ще позволи на по-бързите участници да се насладят на по-продължителни спускания.

Като съпътстващи прояви на събора организаторите са подготвили родопска вечер, с изпълнения на народна певица с гайдар, които ще представят автентични звуци и мелодии, за да презаредят участниците с енергия за следващия ден. Ще има и специален готвач, който ще грижи за изхранването на участниците във Велосъбора. Заинтригуващите детайли за трасетата, часовете на старта и други организационни подробности ще бъдат на разположение на страницата на събитието, съобщават организаторите.

Източник: darik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *